Het Mooiste Fotobehang
Naadloze installatie van je fotobehang

Naadloze installatie van je fotobehang

Geplaatst door 27-12-2022 19:53 door Sophie Jacobiatus

Het aanbrengen van behang in je huis kan een ontmoedigende taak zijn - vooral als het gaat om het aanbrengen van fotobehang. Fotobehang, of 'photo murals' zoals ze soms worden genoemd, kan een kamer als geen ander transformeren, maar al te vaak is het lastig en tijdrovend - dus de gedachte om het zelf te installeren kan een beetje overweldigend zijn.

Maar gelukkig zijn de dagen van worstelen met lijm en plaksel om je fotobehang op de muur te krijgen voorbij. Met de ontwikkeling van zelfklevend behang kun je in de helft van de tijd genieten van een professioneel uitziende afwerking. Hier lees je hoe.

1. Voorbereiding is de sleutel

Voordat je je behang aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat de muren in hun beste staat zijn. Zorg ervoor dat je alle afbladderende verf, ankergaten en slijtplekken van meubels verwijdert, en dat de muren droog en stofvrij zijn.

2 Werk de indeling uit

Nadat de muren goed zijn voorbereid, is het tijd om te beslissen waar het behang komt en de ruimte op te meten. Je moet de hoogte en breedte weten van het gebied dat je wilt behangen, en de breedte van elke strook/paneel.

3 Button Up!

De volgende stap is om de kamer klaar te maken voor het aanbrengen. Voor het aanbrengen van je behang moet de kamer op een gematigde temperatuur en vochtigheidsgraad gehouden worden, want extremen kunnen ertoe leiden dat de lijm het begeeft.

4 Installeer het behang

Als de ruimte klaar is, is het tijd om het behang aan te brengen. Begin bovenaan de muur en ga met je vingers langs de behangstrook terwijl je die voorzichtig langs de muur plakt. Zorg ervoor dat je eventuele luchtbellen en overtollige lijm gladstrijkt.

5 Afwerking met trimmen

Als het behang er eenmaal op zit en er geen luchtbellen of krullen meer zijn, kun je met een scherp hobbymes de randen van het behang bijsnijden. Dit zorgt ervoor dat het behang perfect in de hoek past.

Naadloze installatie van fotobehang is nu mogelijk met het gebruik van zelfklevende behangstroken. Als je de ruimte hebt voorbereid, je behang hebt gekozen en alles goed hebt opgemeten, kun je in een paar minuten beginnen met het installeren van het behang. Vergeet niet de ruimte op een gematigde temperatuur en vochtigheidsgraad te houden en een scherp mes te gebruiken om overtollige randen af te snijden - en je hebt in een mum van tijd een professioneel uitziende afwerking.